• Pulzus Szeged Futóklub Sport Egyesület
  • Adószámunk: 18514027-1-06

Heti rendszerességű futásaink

Hétfő

Kezdő és haladó futás

Pulzus Szeged Futóklub  SE kezdő és haladó futást szervez minden héten hétfőn Szegeden, 3 helyszínen heti váltásban. Az aktuális helyszínt a Szegedi Futók Közössége Facebook oldalon hirdetjük meg. A futásokat az újszegedi Liget, Vértó és Zápor-tó köré szervezzük. Részvétel ingyenes.

Kezdő futás hétfőnként 17:55-18:25-ig tart. Itt szervezett 7 hetes edzés programban vesznek részt a futni vágyók, ahol hétről hétre fokozatosan fejlesszük a láb és a törzs izmait. Ez a program egy olyan edzettséget ad a 7 hetes ciklus végén, hogy képes lesz a teljesen nulláról induló ember is a heti háromszori 30 perces folyamatos futásra. A ciklus alatt állandó kapcsolatban vagyunk az emberekkel és figyeljük a fejlődésüket. Hasznos tanácsokkal látjuk el a futókat és e mellett egy nagyon szuper közösségben egymást motiválva érhetik el a sikereiket.

Haladó futás hétfőnként 18:25-19:00-ig tart. Ide azokat a futókat várjuk, akiknek már könnyedén megy a heti háromszori 30 perces folyamatos futás. Ezen a futáson az erő-állóképesség fejlesztése a fő cél, amit szervezett edzéstervszerű futásokkal tudunk fejleszteni. Betekintést adunk a résztávok, iramjátékok, sprintek, dombfutások világába és tanácsokat adunk, hogy miként illesszék be a futók ezeket a 10km-es, 21 km-es, és a 42 km-es felkészülési edzés programjukba. Ha igény van rá akkor komplett edzésprogramokat állítunk össze ezekre a távokra. Itt is nagyon fontos a személyes kapcsolat, főleg egy hosszú távú edzésprogram esetén.

A programot vezeti: Buza Norbert

Csütörtök

„Lassan futsz, tovább jutsz!”

Erre a futóeseményre azokat várjuk, akik már túl vannak a kezdeti lépéseken, és már heti rendszerességgel futnak. A táv rendszerint 8 és 12 km közé esik. A tempónkat mindig a leglassabb futóhoz igazítjuk. Közös futásunk lényege, hogy könnyed, beszélgetős tempóban, közösen tegyük meg az előre meghirdetett távot.

Minden héten csütörtökön 18:30-kor találkozunk a Móra Ferenc Múzeum lépcsőinél (nyáron az esetleges nagy hőség miatt néha 19:30-as kezdettel). Egy rövid bemelegítés után indulunk neki a távnak. A tempó 6:15 – 7:00 között szokott lenni, a résztvevő futóktól függően. Senkit nem hagyunk hátra. Mi együtt indulunk és együtt érkezünk.

Az útvonal gyakran Szeged város külterületén húzódik. A téli sötét estéken mindig megvilágított szakaszt választunk.

Az eseményt minden héten a Szegedi Futók Közössége Facebook oldalon hirdetjük meg.

A programot vezeti: Kókai Dániel

<
Copyright © 2017 l pulzusfutoklub.hu